Det här är vending

Vending är det engelska ordet för försäljning av produkter och tjänster via automat. Automaterna utrustas med olika betalningslösningar där behov finns.
Vending är ett sätt att dygnet runt tillhandahålla bl a varma och kalla drycker, konfektyr, frukt, färdig mat och ett stort antal icke-mat produkter. Det finns många platser där automaterna fyller ett stort behov, t ex på kontor, skolor, fabriker, sjukhus och idrottsanläggningar.

Automater, ingredienser och övriga produkter tillverkas som regel av stora internationella företag. Försäljning, service och påfyllning av automater sköts i allmänhet av lokala vendingoperatörer.

Svenska Vendingföreningen är den svenska branschorganisationen inom vending.
​​​​​​​

Varför?

Vending är det mest bekväma sättet att göra pausen till en njutning för både kropp och själ. En stunds avkoppling, tillskott av ny energi, chans till återhämtning eller för trevligt umgänge. En paus fyller många syften. Vending gör pausen till en god vana som ökar trivseln, välbefinnandet och den personliga effektiviteten.

Flexibla arbetstider och vårt moderna digitala liv ökar efterfrågan på flexibla dryckes- och måltidslösningar. Automaterna är öppna 24 timmar om dygnet, och erbjuder ständigt till exempel nybryggt kaffe, ett glas kallt friskt vatten och en fräsch sallad.

Vending är också det mest kostnadseffektiva sättet att erbjuda något gott att äta och dricka. Det går snabbt att få vad som önskas, utan behov av serveringspersonal.